Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo az év játékosa, Giroud-é a Puskás-díj

2017. október 23., hétfő 21:14

Hétfőn este rendezték meg a FIFA gáláját Londonban, ahol az év legjobbjait díjazták és a Puskás-díj győztesét is kihirdették.

Az év játékosa díjnak három döntőse volt: a Real Madrid-sztár Cristiano Ronaldo, a Barcelona-sztár Lionel Messi és a PSG-ben már a világ legdrágább játékosának számító Neymar. 

Meglepetés nem volt: a Bajnokok Ligájában a Real Madriddal címvédő Cristiano Ronald kapta meg a díjat.

A portugál klasszisnak ötödjére adták oda az elismerést. 

A gálán kiosztották a Puskás-díjat is, amit az arsenalos Olivier Giroud nyert meg a Crystal Palace-nek lőtt emlékezetes góljával. 

Gianluigi Buffon harminckilenc évesen lett az év kapusa, a Juventus-kapus a realos Keylor Navast és a bayernes Manuel Neuert előzte meg a kategóriában. Arról beszélt, hogy az ő korában hatalmas megtiszteltetés, hogy megnyerte a díjat. 

Az év edzője Zinedine Zidane lett, aki bajnokságot és Bajnokok Ligáját, valamint spanyol és európai szuperkupát is nyert az előző idényben a Real Madriddal. Az év női edzőjének Sarina Wiegmant választották meg, ő a holland válogatottal nyert Európa-bajnokságot. A hollandok az év női játékosa címet is elvitték: Lieke Martens lett a győztes. 

Fair play-díjasnak az elefántcsontparti Francis Konét választották meg. A futballista a cseh bajnokságban gyorsan reagált, és életet mentett, miután egy ütközés miatt az ellenfél kapusa elvesztette az eszméletét, és lenyelte a nyelvét.

Díjat kapott a legjobb szurkolótábor is, ezt idén a skót Celtic drukkerei kapták. 

FIFA-gála, díjazottak

(Borítókép:  Bryn Lennon / Getty Images Hungary)

Rovatok