Index Vakbarát Hírportál

Nikolics az amerikai futballbajnokság gólkirálya lett

2017. október 23., hétfő 08:09

Bár Nikolics Nemanja nem talált be az MLS alapszakaszának utolsó meccsén, így is gólkirály lett. A Chicago Fire csatára 24 gólt szerzett.

„Sikerült! Három különböző országban, négy egymást követő évben lettem gólkirály - a Vidi és a Legia után Chicagóban is enyém a Golden Boot! Büszke vagyok arra, amit elértem, köszönöm Chicagónak, hogy az első naptól mögöttem áll, a társaknak, a stábnak és a szurkolóknak a támogatást. Ez a díj mindannyiunké" – írta Nikolics Facebook-oldalán.

A Chicago Fire 3-0-ra kikapott a Houston Dynamo otthonában, a vendégeknél Nikolics Nemanja végig a pályán volt. A Chicago a rájátszásba jutott, a keleti főcsoportban az ellenfelük a New York Red Bulls lesz hazai pályán, helyi idő szerint szerdán. 

Németh Krisztián a New England Revolutionban kezdő volt a Montreal Impact ellen 3-2-re megnyert meccsen, a második félidő elején betalált. A New England hetedik lett a keleti főcsoportban, így nem jutott be a rájátszásba. 

Stieber Zoltán végigjátszotta csapata, a DC United találkozóját. A washingtoniak hazai pályán 2-1-re kikaptak a New York Red Bullstól, és a keleti főcsoport utolsó helyén zártak.

Sallói Dániel 85 percet kapott a Sporting Kansas City-ben a Real Salt Lake otthonában 2-1-re elveszített meccsen. Az SKC az ötödik lett nyugaton, így ott lesz a rájátszásban. A Houstonnal lesz az első párharca csütörtökön.

Rovatok