Index Vakbarát Hírportál

Giggs bejelentkezett a Leicester és az Everton kispadjára

2017. október 24., kedd 12:44

Ryan Giggset érdekli az Everton és a Leicester City kispadja, mindkét Premier League-csapatnál nemrég menesztettek edzőt. 

"Mint edző, érdekelnek ezek a csapatok. A Leicester City bajnok volt 2016-ban, az Everton pedig egy fantasztikus hagyományokkal rendelkező klub" - nyilatkozta Giggs a Sky Sportsnak, de tisztában van azzal, hogy nála nagyobb tapasztalattal dolgozó edzők is bejelentkezhetnek. 

Giggs szerint túl sok külföldi tréner dolgozik az angol élvonalban, így a hazai, tehetséges fiatal edzők kevés lehetőséghez jutnak. Emiatt a Premier League mellett  másod- és harmadosztályú csapatok ajánlatára is nyitott, amennyiben azok filozófiája megegyezik az övével.

A 43 éves Giggs tizenhárom bajnoki címet nyert a Manchester United játékosaként, 2014 tavaszán négy mérkőzésen ideiglenesen már edzőként is irányította az klubot. Ezután Louis van Gaal munkáját segítette a szakmai stáb tagjaként, és a holland szakember távozása után volt is esélye, hogy megkapja a kispadot, a klub azonban szerződtette José Mourinhót, ezután Giggs tavaly júliusban távozott. 

A tabellán 14. helyen álló Leicester City múlt kedden menesztette vezetőedzőjét, Craig Shakespeare-t, a 18. helyezett Everton pedig hétfőn menesztette Ronald Koemant.

(MTI)

Rovatok