Index Vakbarát Hírportál

Kiakadtak a szurkolók az előrehozott válogatott meccsen

2017. október 24., kedd 09:43

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn jelentette be, hogy a Luxemburg elleni barátságos mérkőzés időpontját egy nappal korábbra hozták, így végül november 9-én, csütörtökön lép majd pályára a magyar válogatott. 

Az időpontváltozás viszont nem annyira jó hír azoknak a szurkolóknak, akik már korábban lefoglalták a szállásukat, kivették a szabadságukat és foglaltak repülőjegyet, legalábbis az MLSZ Facebook-posztja alatti kommentek alapján.

Többen azon háborognak, hogy az új időpont miatt nem tudnak időben odaérni az előrehozott mérkőzésre, vagy a szabadságukat kellene átvariálni.

A változtatást egyébként a magyar szövetség kérte, miután megtekintették az eredeti helyszínnek kinézett oberkorni arénát. A luxemburgi szövetség azt írja, hogy a magyarok aggodalmukat fejezték ki, hogy nem elég biztonságos a stadion, és ragaszkodtak hozzá, hogy a meccset a Josy Barthel nemzeti stadionban rendezzék. 

A gond csak az volt, hogy az november 10-én rendezvény miatt foglalt, ezért hozták előrébb a meccset egy nappal. Az MLSZ-szóvivő Sipos Jenő a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy az eredeti helyszín több szempontból hiányosságokat mutatott: a nézőket nem tudják megfelelően elválasztani a pályától, nincs a kényelmük biztosítva és sajtóterem sincsen a létesítményben. A nemzeti stadion viszont elérhetőbb, és a szurkolóknak sem kell annyit utazniuk. 

A mérkőzésen Szélesi Zoltán irányítja majd a magyar válogatottat, miután Bernd Storckot menesztette az MLSZ a gyenge vb-selejtezős eredmények miatt. 

(Borítókép:  Kovács Tamás / MTI)

Rovatok