Index Vakbarát Hírportál

Azt már tudjuk, kik mondtak nemet a kapitányságra

2017. október 26., csütörtök 10:24

A jelenlegi magyar élvonalbeli edzők közül a legsikeresebb, Herczeg András elismerte a Digisport reggeli műsorában, hogy megkereste őt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkára, Vági Márton.

„Azt nem tudom, hogy az első számú jelölt én voltam-e. Hogy ezen a beszélgetésen mi hangzott el, abba nem szeretnék belemenni, mert a válogatottnak van kapitánya” – magyarázta a Debrecent 2009-ben a Bajnokok Ligája főtáblájára vezető edző.

A 61 éves Herczeg élvonalbeli futballmúlt nélkül ért el bajnoki címeket, és a példája jól alátámasztotta, hogy a korábbi sikeresség a futballpályán nem garancia az edzői eredményességre.

Csütörtökön napközben a Bold.dk nevű dán újságnak erősítette meg Morten Olsen volt dán szövetségi kapitány és Ajax-edző, hogy megkeresték a magyar kapitányi poszttal.

„Köszönöm, nem. Valóban érdeklődtek nálam, de nemet mondtam – idézi az újság a 68 éves Olsent, aki 16 éven át, 2015-ig vezette hazája válogatottját. – Ahhoz, hogy kimozdítsanak, visszautasíthatatlan ajánlat kellene. Amilyet 1999-ben kaptam Dániában. Nem véletlen, hogy 16 évig tartott.”

A dán újságíró ezután megjegyzi cikkében: „a magyar nem ez a kategória”.

A válogatott két novemberi meccsére Szélesi Zoltánt bízták meg ideiglenesen, a végleges megoldás még várat magára. Az MLSZ akár játszhat arra is, hogy Dárdai Pálnak nem sikerül jól a szezonja – a Német Kupából riasztó játékkal estek ki –, és valamilyen formában hazacsábíthatja majd.

A dunaszerdahelyi Marco Rossi, aki a Honvéddal bajnok volt, eddig arról beszélt, hogy vele nem tárgyalt senki az MLSZ-ből.

Hosszú Katinka férje, az amerikai Shane Tusup eközben arról posztolt, hogy még mindig várja az MLSz hívását, őt igen érdekelné a feladat.

Rovatok