Index Vakbarát Hírportál

A Lipcse-vezér lerohant a díszpáholyból, hogy szembesítse a bírót

2017. október 26., csütörtök 15:24

A Lipcse-Bayern Német Kupa-meccs viharai nem ültek még el, és nem kizárt Ralf Rangnick sportigazgató büntetése sem.

Miután a félidőben úgy gondolta, hogy nemcsak lemegy a díszpáholyból, hanem egyenesen a pályára rohant. Mindenáron meg akarta ugyanis mutatni a játékvezetőnek a meccs addigi legvitatottabb szituációjának a visszajátszását.

Vidal megrúgja Forsberget

Ahogy a videón is látszik, Vidal előbb rángatta, majd ollóba fogta a megiramodó Forsberget, a svéd csatár a tizenhatoson belül esett el, ez nyilvánvaló volt, de Zwayer játékvezető, aki először a büntetőpontra mutatott, az asszisztenssel konzultálva végül úgy döntött, hogy szabadrúgás a helyes ítélet, mert még kívül kezdődött a szabálytalanság. Igen ám, de mostanában már nem ez az uralkodó felfogás, hanem hol ért véget.

A kupa második fordulójában még nincs videózás, a negyeddöntőben már igen. Rangnick ezért úgy döntött, önmaga lesz a videóbíró, és megmutatja a kérdéses esetet a telefonján, így is nyomást gyakorol a játékvezetőre. (A második félidőben kapott is egy véleményt tizenegyest a Lipcse.)

Hummels fel is háborodott, amikor látta a pályán a sportvezetőt, de a menedzser, Szalihamidzsics sem vette jó néven, hogy a játékvezetők közelébe merészkedett.

Rangnick videóbírót játszik

"A futball tele van érzelemmel, de nem javasolnám, hogy egy-egy klub elöljárói letámadják a játékvezetőket, akik a legjobb tudásuk szerint próbálnak ítélkezni, és nem utolsósorban, semlegesen" - ezekkel a szavakkal kommentálta a Bayern-vezér Rummenigge a történteket.

Jerome Boateng, a müncheniek védője megértő volt, hogy olykor a szív vezérli a cselekedeteket.

Ralph Hasenhüttl a Bayern-bónuszról beszélt a meccs után. "Három méterre állt az esettől a játékvezető, majd attól kérdezte meg, aki 40 méterre volt az esettől. Nem értem ezt, és ilyenkor fel kell tenni a kérdést: miért van a pályán, ha nem bízik önmagában? Egy ember nem nőtt fel a játék színvonalához. Egy elragadó játék egy pillanat romba dőlt a rossz ítélettel." 

A ligában gyakori Bayern-bónusz kifejezést Dárdai Pál is használta már, amikor úgy érezte, indokolatlanul sokat hosszabbít a játékvezető, és pont a ráadásban kapott gólt egyenlítő gólt a csapata.

A két klub, vagyis az előző bajnokság arany- és ezüstérmese a hétvégén újra összeméri erejét, akkor Münchenben, és bajnoki pontokért.

Rovatok