Index Vakbarát Hírportál

Messi az életben nem hagyott ki ekkora helyzetet

2017. október 28., szombat 21:26

A 25. percben járt az Athletic Bilbao-Barcelona meccs, a Barca épp túlélt három attakot, Aduriz nagy fejesét fogta Ter Stegen, Piqué és Busquets tisztázott szorult helyzetből, majd Ter Stegen védte újfent Aduriz ziccerét.

Aztán jött egy Barca-támadás, ami az egyik legszebb akció volt a szezonban, és miután Messi az utolsó védőt is lerázta, gyalogolt a sima 0-1 felé. És ez történt:

Igen, már a kapus is verve volt, de az argentin kapufára rúgta. Ő sem hitte el.

Hogy miért hagyta ki? Talán már túl egyszerű volt a helyzet. Nem tudni, miért a jobb lábára cselezett, mikor ha balra megy, a kapuba is begyalogolhatott volna.

Tíz perc múlva a Barca és Messi is javított, az argentin Jordi Alba zseniális visszapasszát már begurította, igaz, kellett hozzá kicsit a kapus is. A 37.-ben összejött a 0-1.

A második félidőben teljesen kiegyenlített volt a játék, Ter Stegennek ezúttal is volt két nagy védése. A Barca csak a 92.-ben tudta elintézni a meccset, teljesen kinyílt a Bilbao, három a kettőben nagy nehezen fejezte be a támadást Paulinho.

A vége 0-2, a Barca beállította legjobb szezonkezdését - 10 győzelem, 1 iksz -, 28 pontja van, vezeti a bajnokságot. A szintén veretlen, 24 pontos Valencia a második, ami 2-1-re verte az Alavest idegenben szombaton.

Rovatok