Index Vakbarát Hírportál

A FIFA nem bírja elengedni a legérdektelenebb tornát

2017. október 30., hétfő 20:35

Az MTI híre szerint a FIFA vezetőtestülete 24 csapatosra szeretné bővíteni a klubvilágbajnokság mezőnyét, ez az a torna, ami messze a legérdektelenebb az összes közül. 

A terv az, hogy 2021-től négyévente rendeznék a klub-vb-t. A 18 napos torna júniusban lenne, három csoportba szórnák szét a csapatokat. 

Reinhard Grindel, a német szövetség elnöke, a FIFA Tanács tagja szerint a játékosoknak inkább pihenésre és regenerálódásra van szükségük júniusban, a FIFA-nak pedig a válogatottak versenysorozataira kellene összpontosítania ebben az időszakban.

"Nagyon kíváncsi vagyok, a klubok hogyan ítélik meg ezeket a terveket. A végső döntést jövő márciusban hozza meg a FIFA Tanács" - írta Grindel, aki megerősítette, a változás a Konföderációs Kupa megszűnését jelentheti.

A Konföderációs Kupát hivatalosan húsz évvel ezelőtt hozták létre, és általában a világbajnokságok előtt egy évvel, annak helyszínén rendezik a torna főpróbájaként, válogatottak részére. Legközelebb Katarban lenne 2021-ben, a klub-vb-t pedig idén és jövőre is az Egyesült Arab Emírségekben rendezik.

Rovatok