Index Vakbarát Hírportál

Amikor Leekens 2-0-ra legyőzte Storckot

2017. október 31., kedd 08:10

Különösebb jelentősége nincsen, de érdekes, hogy a hétfőn magyar szövetségi kapitánynak kinevezett Georges Leekens ellenfélként már találkozott elődjével, Bernd Strockkal, és ő jött ki győztesen a meccsből.

A 2010 októberében lejátszott Eb-selejtezőn ugyanis Belgiumot Leekens, Kazahasztánt pedig Storck irányította az Asztanában lejátszott meccsen. Az első félidő után 0-0-ra álltak a csapatok, de aztán Leekens jól nyúlt bele a mérkőzésbe: a csereként pályára küldött, első válogatott meccsén pályára lépő Marvin Ogunjimi duplázni tudott, a két góllal nyertek 2-0-ra idegenben.

A két válogatott a következő évben játszotta a selejtező visszavágóját, akkor is nyertek a belgák, a végeredmény 4-1 lett, viszont akkor már nem Bernd Storck irányította a kazahokat, hanem Miroslav Beranek. Neki is van magyar kötődése: 2006-tól egy éven át a Debrecen edzője volt.

Storckot a belgák elleni őszi vereség után nem sokkal menesztették amúgy, egy darabig Görögországban dolgozott, majd 2015-ben jött Magyarországra. 

A selejtezősorozat végén a belgák harmadik helyen végeztek, és nem jutottak ki az Eb-re, míg Kazahsztán a csoport utolsó helyén végzett. 

Rovatok