Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Nem ismerem őt, de logikus döntés

2017. október 31., kedd 11:51

Dárdai Pál, a Hertha BSC edzője, korábbi szövetségi kapitány is elmondta véleményét a hétfőn kinevezett Georges Leekensről. Az NS-online-nak nyilatkozott, "logikus döntésnek" nevezete, hogy az MLSZ a belgát választotta, ahogy fogalmazott,

rutinos, klub- és válogatott edzőként egyaránt sikereket megélt szakember,

bár személyesen nem ismeri.

Fontosnak tartja, hogy a fiatalabb magyar edzői garnitúra tanulhat majd tőle, éppen ezért kifejezetten

jó ötlet, hogy az U17-es csapatot irányító Szélesi Zoltán lesz majd a közvetlen segítője.

Bernd Storck távozásával kapcsolatban kifejtette, "egy edző hamar gondba kerülhet ha a csapatát nem tudja pozícióba helyezni. A sikeres pótselejtező, majd Eb-szereplés után esély nyílt, hogy a csapat megkapaszkodjon az elitben, de a Feröer elleni döntetlen után már látszott, hogy nem minden stimmel".

Kiemelte, nem tartja magát "zseninek, vagy éppen csodatévőnek", de azt tudja, hogyan kell egy csapatból a maximumot kihozni.

Sajnos, a válogatottnál most nagyon nehéz a helyzet, és mihamarabb meg kell találni a felfelé vezető utat, mivel a magyar futballtársadalom hitehagyott lett a világbajnoki selejtező végére.

Arra kérdésre, hogy volt-e olyan megoldás, hogy egy fiatalabb edzővel Dárdai a háttérből irányítaná a válogatottat, a magyar szakember azt mondta, nem foglalkozik a pletykákkal, ezt az MLSZ elnökétől kellene megkérdezni. De nem tagadta, hogy a mai napig jó a kapcsolata Csányi Sándorral.

Rovatok