Index Vakbarát Hírportál

Storck: A magyarok várakozásai nem egyeztek a valósággal

2017. november 2., csütörtök 10:42 | aznap frissítve

Bernd Storck a távozása óta nem nagyon nyilatkozott, szerda este viszont megjelent vele egy interjú a Westdeutsche Allgemeine Zeitung online kiadásán, amiben távozásának körülményeiről és okairól is beszélt.

A magyar futballválogatott volt szövetségi kapitánya szerint a magyarok máris elfelejtették az Európa-bajnokságot, az elvárásaik pedig köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Amikor a riporter arról kérdezte Storckot, hogy miként gondol így két hét távolságból  a szövetségi kapitányi és a szakmai igazgatói poszt elvesztésére, így válaszolt:

„Sajnos a várakozások nem egyeztek a valósággal. Harmadikok lettünk a világbajnoki selejtezőcsoportunkban, az Európa-bajnok Portugália és Svájc mögött. Ezzel teljesítettük a célkitűzést. Ennek ellenére azzal vádoltak minket, hogy egy helyben állunk. Végül már mindenkin túl nagy volt a nyomás, ezért a váltás mellett döntöttünk." 

Természetesen a német riporterben is felmerült a kérdés, hogy nem épp a 2016-os sikerek okozták-e a túlzott elvárásokat. Storck pedig egyetértett vele.

Pontosan így van. Az emberek elfelejtik, hogy 44 év után először sikerült kijutnunk az Európa-bajnokságra. A magyaroknak nagy nevük van a futballban, de a jelen máshogy néz ki.

„A csapatomban az utóbbi időben öt olyan játékos volt, aki a nemzetközi kupákban is játszott a klubcsapatával, egyetlen magyar csapat sem jutott be sem a Bajnokok Ligájába, sem az Európa Ligába. Így nem lehet többet elérni."

Ettől még persze Storck örül az elért eredményeknek, és nagyon fontosnak tartja őket.

„Senki nem veheti el tőlünk az Eb élményét. Az Európa-bajnokság hatalmas élmény volt nekem, az edzői csapatnak és az egész országnak is. (...) Ez az emlék, ami megmarad."

Storck a jövőjéről, a terveiről is beszélt.

„A nagy álmom a Bundesliga. Dolgoztam már ott másodedzőként a Borussia Dortmundnál, a Stuttgartnál, a Herthánál és a Wolfsburgnál. Szeretném megmutatni Németországban, hogy mire vagyok képes, ha vezetőedzőként viselhetem a felelősséget."

Storck a pótselejtezők várható kimenetéről is elmondta tippjeit. Szerinte Svájc verni fogja az északíreket, az olaszok a svédeket, és a horvát–görög párharcból is az esélyesebb, azaz a horvát csapat megy tovább. A Dánia–Írország párosról csak annyit mondott, hogy szoros lesz.

(via Csakfoci)

Rovatok