Index Vakbarát Hírportál

Negyvenkét év után a másik irányba futottak a Fradi futballistái

2017. november 4., szombat 21:40

A Groupama Aréna átadása óta először telt meg NB I.-es meccsen, a Ferencváros–Debrecen-derbire visszatért a vénaszkenneres beléptetés miatt három és fél évig távol maradt Fradi-tábor az Üllői úti úti stadionba.

Ahol volt nagy egymásra találás, hiszen a hosszú oldal szurkolói felállva tapsolták meg a meccset és a tábort, amely a „Mi vagyunk a Ferencváros” rigmussal kezdte.

A  Groupama Arénában közel húszezren drukkoltak, ennyi néző és ilyen hangulat magyar bajnoki meccsen három és fél éve nem volt. A mellettem ülő szurkoló például azt mesélte el, hogy hajnali öt óta képtelen volt aludni, annyira várta a délutáni meccset.

Két órával a kezdés előtt, a szurkolók kedvelt gyülekezési helyén, a stadionnal átellenes büfésoron már alig akadt szabad négyzetméter. Sorba jöttek a vidéki buszok is, garantált volt a jó hangulat. Egy órával a meccs előtt már félig megtelt a stadion.

Aztán jött a kezdés, és érezhetően visszafogott koreográfiát mutatott be a hazai tábor, amely végigszurkolta a meccset, és azt is majdnem egy órán át tűrte, hogy a debreceniek folyamatosan gyalázzák őket. 

A Ferencváros két perc alatt vágott két gólt, így aztán különösebben nem is kellett foglalkozni az ellenfél szurkolótáborával, amely azért komolyan odavágott a fradistáknak. A második félidő közepén kifeszítettek egy transzparenst, amelyre ez volt írva: „Green Monsters - Hol a gerincetek?” Az egyik e betű eurójel, a Monsters utolsó s betűje pedig egy dollárjel volt. 

A meccs azért nem ment le balhé nélkül, a fradista B-közép már a meccs elején pirózni kezdett, ezért egészen biztosan büntetést fog kapni a klub, majd a szünetben verekedés is kitört. A hírek szerint a Fradi régi és új ultrái mentek egymásnak, két súlyos sérültje is lett a harcnak.

A fradisták üzentek a Rapid Wiennek is, akik végig a távolmaradó szurkolók mellett álltak az elmúlt három és fél évben.

A Fradi végül 2-1-re nyert, de a lefújás után is érdekes pillanatok következtek. A játékosok 42 éves hagyományt rúgtak fel. 1975 óta a meccs végén először mindig a B-középhez mennek ki, aztán körbefutják a stadiont, és megtapsolják a lelátó népét. Most nem így volt. Éppen a visszatérő táborral szembeni oldalt tapsolták meg először, majd a kör végén a B-közepet tapsolták meg a futballisták.

Rovatok