Index Vakbarát Hírportál

Tovább parádéznak a halálraítélt újoncok Angliában

2017. november 4., szombat 18:16 | aznap frissítve

A Huddersfield feljutása már maga is komoly szenzáció volt, David Wagner edző lényegében teljesen új csapatot igazolt össze tavaly, gyakorlatilag nulla pénzből, például három játékost hozott a német másod-, egyet pedig a harmadosztályból.

A feljutásért rendezett rájátszás megnyeresénél már csak az a nagyobb szenzáció, hogy idén simán a középmezőnyben van a csapat. A Premier league szombati játéknapján a West Bromwich Albiont verték otthon 1-0-ra, egy emberesen nagy góllal ráadásul, amit a holland Rajiv van La Parra szerzett. Ezzel állnak a tabella 10. helyén.

A szintén tavaly feljutó Brighton & Hove Albion hasonlóképpen a középmezőnyben tartózkodik – a fordulót követően a 8. helyen áll, a Huddersfieldhez hasonlóan 15 ponttal –, és szintén nyert a hétvégén, ráadásul idegenben a Swansea ellen. Az ő góljukat éppenséggel egy elég suta mozdulattal sodorta be a csatár, de ez valószínűleg senkit sem érdekelt.

Az újoncok közül egyedül a legerősebbnek tartott feljutó, a Newcastle kapott ki a fordulóban, méghozzá a Bournemouth-tól, az ő vesztüket egy ráadásban kapott gól jelentette. 

Nagy gólparádét egyébként nem hozott a délután, csak Stoke-ban esett több gól, mint egy. A nap utolsó meccsén viszont a Liverpool rendesen elverte a West Ham Unitedet.

Ezzel a góllal szerzett vezetést Klopp csapata, egyszerű volt, mint a bot. Klasszikus szöglet utáni kontra, Szalah sebességével megbolondítva.

Utána még jött 3 találat a vendégektől, a WHU-nak pedig csak a szépítésre futotta.

Angol bajnokság, 11. forduló, szombati eredmények: 

Rovatok