Index Vakbarát Hírportál

Fél perce ment a meccs, amikor eltörte az orrom

2017. november 11., szombat 11:00

Az olasz válogatott egygólos vereséget szenvedett Svédországban a világbajnoki pótselejtezőn, háborogtak is rendesen az olaszok, Leonardo Bonucci szerint például ki kellett volna állítani a mérkőzés legelején svéd Ola Toivonent. 

"Harminc másodperce ment a meccs, amikor eltörte az orromat. Le kellett volna küldeni. Nem nagyon lehet ehhez mit hozzáfűzni, egy normálisabb bíró kiállított volna legalább egy svédet a meccsen" - panaszkodott Bonucci a Sky Italiának.

Cuneyt Cakir játékvezető viszont lapot sem adott az esetre. Bonucci rövid ápolás után vissza tudott menni, és végigjátszotta a mérkőzést, de a történtekhez az olasz szövetségi kapitány, Giampiero Ventura annyit tett ehhez hozzá, hogy ha valakinek eltörik az orra, az biztos nem magától történik. 

A svédek 1-0-ra nyerték meg a vb-pótselejtező első meccsét, és ha sikerülne kiharcolniuk a továbbjutást, akkor az azt jelentené, hogy Olaszország 1958 után először nem lenne ott a futball-vb-n.

"A nemzetközi futball első szabálya, hogy ne sajnáltassuk magunkat a történtek miatt. Sok kemény szerelés, belépő volt, néhány ezek közül már elfogadhatatlan volt. Fizikális meccs volt, de a bíró angol stílusban vezette a meccset, hagyta a keménykedést. Reméljük a visszavágón már máshogy ítélik meg ezeket az eseteket" - ezt már az olasz válogatott kapusa, Gianluigi Buffon nyilatkozta.

A visszavágót hétfő este rendezik Milánóban. 

Rovatok