Index Vakbarát Hírportál

Buffon: Nem magamat sajnálom, hanem az olasz futballt

2017. november 13., hétfő 23:07

Az olasz futballválogatott hatvan év után nem jutott ki a világbajnokságra: a csapat harminckilenc éves kapusa és az olasz futball legendája, Gianluigi Buffon sírva nyilatkozott a lefújás után, és elnézést kért a szurkolóktól, hogy így ért véget a válogatott szereplése a sorozatban. 

"Nem magamat sajnálom, hanem az olasz futballt. Olyasvalamiben vallottunk kudarcot, ami társadalmi szinten is jelent valamit, sokat jelentett volna az embereknek, ha kijutunk. A felelősséget mindenkinek vállalnia kell, nem lehetnek bűnbakok, együtt nyerünk, együtt veszítünk" - mondta a meccs után közvetlenül, miközben a riporter igyekezett vigasztalni.

Arról is beszélt, hogy az olaszok vannak olyan erős és makacs emberek, hogy egy ilyen kudarc után is felálljanak, és ő maga olyan olasz válogatottat hagy maga után, amely képes lesz kiállni önmagáért. Egyúttal megköszönte mindenkinek, akivel együtt dolgozhatott a válogatottban, vagyis eldőlt, hogy többé nem játszik a nemzeti csapatban.

A kapus szerint nem tudták kihozni magukból a legjobbat, és a gólszerzés sem ment, és az ilyen meccsek apróságokon múlnak, ezekből a helyzetekből most nem ők jöttek ki jól. 

Rovatok