Index Vakbarát Hírportál

Fernando Torres újra Angliába tart

2017. november 13., hétfő 14:51

Közeleg a január, amikor újra megnyílik az átigazolási kapu, és egy hónapon át ismét lehet játékosokat szerződtetni szerte a világon. Az igazán nagy üzletek ilyenkor ritkák, talán Fernando Torresé volt a legnagyobb, amikor 2011 elején 60 millió euróért átigazolt a Liverpoolból a Chelsea-be.

Sosem látott kudarc lett a vége, az akkor alig 27 éves csatár karrierje kettétört, négy évig kereste önmagát - a Milanban is megbukott kölcsönben -, míg 2015 elején nevelőklubjában, az Atletico Madridban újra megtalálta, nagyjából.

Most viszont már 33, és az Atletinél is pocsék szezonja van:

kétszer kezdett csak, 10 meccsen még nincs gólja.

Nem fér be a csapatba, januártól pedig még nehezebb dolga lesz, mert csatlakozhat a kerethez Diego Costa, akire kezdőként számít Diego Simeone edző.

Fel is merült, hogy Torres továbbállna kölcsönbe, és az angol sajtó úgy tudja, szívesen látnák a Premier League-ben. A Mirror szerint bejelentkezett érte a Southampton és a Newcastle United, amit angliai sikeredzője, Rafa Benítez irányít. Ő igazolta le a Poolhoz 2011 nyarán, aztán edzette a Chelsea-nél is a 2012-13-as szezonban.

Torresnek lejár a szerződése nyáron az Atleticóval, korábban azt mondta, utolsó szezonját szeretett klubjánál akarja tölteni, de biztosan nem úgy gondolta, hogy a kispadon. Az NU 11., a Southampton 13. a Premier League-ben - 1 pont van köztük -, mindkettőre ráférne az erősítés, mert csak négy, illetve öt pontra vannak a kiesőzónától.

Rovatok