Index Vakbarát Hírportál

Szélesi: Leüvöltöttem mindenki fejét

2017. november 13., hétfő 16:31

A keddi, Costa Rica elleni meccs előtt még gyorsan visszatért a múlt csütörtöki, luxemburgi vereségre a válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Szélesi Zoltán, de nagyon nem is tudott elkanyarodni ettől a témától, mindenkit sokkal jobban érdekelt az a kudarc, mint hogy Costa Rica ellen mi várható.

Szélesi elmondta, hogy a mérkőzés előtt a két teljes létszámú edzés ellenére is fitt, fejben kész volt a csapat, egyáltalán nem azt a játékot várta volna a játékosoktól, amit kapott, ezért komoly fejmosás kapott a keret. Úgy érzi, sikerült rendet tenni a fejekben, és Costa Rica ellen teljesen más mentalitású csapat lép majd pályára.

A kapus Dibusz Dénes és a védő Bese Barnabás annyit tett ehhez hozzá, hogy ilyen helyzetekben fontos az őszinteség, hogy a kereten belül nyíltan át tudják beszélni a problémákat, és ez sikerült is.

A jó szereplés viszont nem lesz könnyű a vb-résztvevő Costa Ricával szemben, főleg azért, mert a múlt heti meccs óta újabb játékosok sérültek meg. A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs sem játszhat majd, tőle az a Kádár Tamás veszi majd át a karszalagot, aki Szélesi szerint a klubjában és a válogatottban mutatott játéka alapján a legalkalmasabb erre a szerepre. A hiányzók helyén több új játékos is lehetőséget kap majd, de a kezdőcsapatról többet nem árult el Szélesi.

A kapitány és a játékosok is elmondták, hogy sajnálják, hogy a szurkolók kemény magját adó Carpathian Brigade nem lesz ott a lelátón kedden, de tiszteletben tartják a döntésüket, a többi szurkolónak pedig igyekeznek jobb játékkal előrukkolni.

Szóba került a Szélesit váltó Georges Leekens is, aki egyelőre még mindig csak megfigyelő szerepben van, csak pár szót váltottak a csütörtöki mérkőzésről.

A telki sajtótájékoztató két legérdekesebb pillanata

Szélesi Zoltántól megtudhatják a pushingolás helyes használatát, Bese Barnabás nyelvbotlása pedig fényt derít arra, hogy a megszemélyesítés nem ugyanaz, mint a megnevezés.

Rovatok