Index Vakbarát Hírportál

Akkorát ünnepelt Peru, hogy kiadták a földrengésriasztást

2017. november 16., csütörtök 08:45

Peru világbajnoki pótselejtezőn 2-0-ra győzte le Új-Zélandot és 32., utolsó csapatként kijutott a 2018-as oroszországi futball-világbajnokságra.

A pótselejtező első meccsén 0-0-t játszott a két csapat, így elég egyszerű volt a helyzet, Új-Zéland győzelemmel vagy döntetlen esetén idegenben rúgott góllal mehetett volna tovább, míg Peru csak akkor, ha nyer.

A meccs elég egyoldalú volt, Peru végi fölényben volt, Új-Zéland pedig egyszer sem találta el a kaput. A vezetést Jefferson Farfán szerezte meg a 28. percben. Egy hosszú indítás után Cueva húzta meg a bal oldalon, középen pedig üresen érkezett Farfán, aki 12 méterről a léc alá bombázott.

Az első félidő végén újabb ziccerig jutott Peru. Egy távoli lövést ütött ki Marinovic kapus, a kipattanót kellett volna csak a földön fekvő kapus fölött öt méterről, de ez sem sikerült. Az emelésre Marinovic valahogy összeszedte magát és megfogta a labdát.

A második gólt Peru a 65. percben egy szöglet után szerezte meg, Ramos csapott le a védőkön átcsorgó labdára és rúgta kapuba.

A hazai csapatnak nem mentek mindig ilyen sikeresen a szögletek. Az első félidő elején Cuevát állította meg a szögletzászló, a lendítő lába beleakadt, így csak körülbelül 20 centire tudta elrúgni a labdát, amit meg is szereztek az új-zélandiak.

A perui ünneplés sokakra ráhozhatta a frászt, mert akkora volt az őrjöngés, hogy riasztást adott ki egy földrengésjelző app. Kutatók azonban gyorsan bebizonyították, hogy nem volt semmilyen földmozgás, az egyszerre ünneplő tömeg okozott érzékelhető rezgést.

Peru negyedszer jutott ki a vb-re, utoljára 1982-ben volt induló.

Rovatok