Index Vakbarát Hírportál

A Győri ETO-ból a dzsungelbe igazol Kabát Péter

2017. november 17., péntek 12:37

Hosszú és kacskaringós pályafutás végére tett pontot az RTL Klub. A Győri ETO pénteken hivatalosan bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Kabát Péterrel. A 16-szoros válogatott csatár négy ország tucatnyi klubjában játszott bő két évtizedes karrierje során, tavaly nyáron már úgy volt, hogy visszavonul, de végül az NB III-as Győri ETO-hoz igazolt, és 15 góllal segítette az ETO feljutását a másodosztályba.

Az egykori kispesti (szófiai, karnteni, újpesti stb.) kedvencre az NB II-ben is számítottak volna a győriek, ennek jegyében a nyáron meghosszabbították a szerződését. Csakhogy jött egy lehetőség, amit Kabát nem tudott kihagyni.

"Megkeresett az RTL Klub, és egy olyan lehetőséget ajánlott, amit semmiképp sem szerettem volna elszalasztani. Felkértek, hogy vegyek részt a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality-ben, én pedig meg szeretném próbálni, hiszen ilyen műsorban még nem voltam."

A játékos váltását persze leginkább a kora indokolta.

"Azt azért tudni kell, hogy 40 éves elmúltam az idén, tehát már nem vagyok fiatal a labdarúgásban, mint játékos, és most már kell gondolnom a jövőre is" – írta a győri szurkolóktól búcsúzva Kabát az ETO honlapján megjelentetett közleményében. A jövőről szólva pedig elmondta, hogy "mindenképpen a fociban szeretnék maradni, ugyanakkor ki akartam próbálni magam ebben a műsorban".

(via Nemzeti Sport)

Rovatok