Index Vakbarát Hírportál

Guardiolával halmozza a rekordokat a ManCity

2017. november 18., szombat 18:45

A Premier League 14. fordulójában a bajnokság élén álló csapatok nem tudnak hibázni. A Manchester City klubcsúcsot döntött, a Chelsea kiütéssel nyert, a Liverpool is győzött, ahol Mohamed Salah az új Luis Suárez. 

A Manchester City 2-0-ra verte a Leicestert Gabriel Jesus (45. perc) és Kevin de Bruyne (49. perc) góljával. A győzelemmel a ManCity két rekordot is felállított. Sorozatban ez volt a tizedik bajnoki sikere, 1947-ben még másodosztályú csapatként kilenc győzelem volt a rekordja. Arra is csak egyszer volt még példa, hogy 12 forduló alatt 34 pontot szerezzen a csapat. 2011/12-ben volt ilyen a ManCity szezonrajtja, amikor meg is nyerte a PL-t. Pep Guardiolával erre most is elég jó esélye van, kilenc pont előnye van már most a második helyen álló Chelsea-vel szemben. 

A hét közben kórházba került Jürgen Klopp vezetőedző a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy egészséges, és csak az növeli az esélyét annak, hogy visszaessen, ha kikap a Liverpool. A Southamtpont 3-0-ra verte csapata, így egy darabig el is felejtheti a kórházat. A Liverpool első két gólját Mohamed Salah lőtte (31. és 41. perc), így a bajnokságban már nyolcgólos. A klubban korábban csak Robie Fowler tudott 12 forduló alatt nyolcat lőni. Salah minden sorozatot figyelembe véve már 14 gólos a Liverpoolnál. Mióta Luis Suárez elhagyta a klubot, egy egész szezont tekintve sem volt olyan játékos, aki ilyen sok találatot szerezzen. A Liverpool harmadik gólját Philipp Coutinho szerezte.

A Chelsea hozta a kötelezőt, a West Bromwichot simán verte, már az első félidőben vezetett 3-0-ra. Eden Hazard duplázott, Álvaro Morata és Marco Alonso talált még be.

Premier League, 12. forduló:

A PL élcsoportja:

  1. Manchester City 34 pont
  2. Chelsea 25 pont
  3. Manchester Untied 23 pont
  4. Tottenham Hotspur 23 pont
  5. Liverpool 22 pont
  6. Arsenal 22 pont

Rovatok