Index Vakbarát Hírportál

Mennyi lett volna ez a meccs videóbíróval?

2017. november 19., vasárnap 21:22

A madridi rangadó 0-0-s döntetlenjének a bajnokságot vezető Barcelona örült a legjobban. Az Atleticonak és a Realnak 24 pontja van így, míg a katalánok már 34-nél tartanak, és kényelmes előnyt építettek ki 12 forduló után.

A Marca feltette a jogos kérdést, vajon a videóbíróval is ugyanennyi lett volna-e a végeredmény? A választ persze mindenki sejti, hogy nem.

A sportlap össze is szedte a legvitatottabb jeleneteket, amik jelentősen befolyásolták a végeredményét.

A 20. percben az argentin Correa kíméletlenül fejbe rúgta labdával a földön fekvő Benzemát. Ilyen sebészi pontossággal nyilván meg sem tervezhette ezt a mozdulatot, ha viszont már így alakult, simán ki lehetett volna állítani a csatárt.

A Marca 100 ezer szavazója közül a többség megengedő, a pályán maradhatott volna Correa, de egy sárgát feltétlenül kapnia kellett volna.

Sergio Ramos fejberúgása lábbal, már egészen más történet, hiszen akkor tizenegyest kellett volna ítélni.

Ramosnak eltörött az orra, miután belenézett Lucas lendülő lábába. Ez esetben 63 százalék a büntetőre szavazott, értelemszerűen a fennmaradó 37 százalék úgy látta, jó ítélet született, hogy elmaradt a tizenegyes.

  • 1900
    Nyer a Real
  • 526
    Ugyanennyi
  • 310
    Nyer az Atletico

Volt még három olyan helyzet, amikor a játékos kezét érintette a labda a büntetőterületen belül, egytől-egyig véleményes volt, és a sokadik lassítás után sem könnyű ítéletet hozni.

Az más kérdés, hogy a videóbírót az összes esetre alkalmazták volna-e, mert ha nem, utólagos okoskodás marad az eredmény változása.

Abban azonban a spanyol szavazók túlnyomó többsége egyetértett, hogy Savicnak ki kellett volna állnia, amikor nyújtott lábbal találta el Kroos bokáját.

A sajtó azért elemezhette ilyen aprólékosan ezeket a jeleneteket, mert folyamatos játék csekélyke volt, a rugdosódás kerekedett felül.

Rovatok