Index Vakbarát Hírportál

Csak a lúzer olasz klub csatársora gyengébb Ronaldóéknál

2017. november 21., kedd 10:43

Karim Benzema és Cristiano Ronaldo csatárduójánál csak egyetlen rosszabb van az európai topligákban.A hétvégén negatív rekordot beállító, 12 bajnokijából 12-t bukó olasz Benevento csatárai vannak mögöttük.

A Marca az öt nagy bajnokságot (spanyol, olasz, francia, angol, német) vizsgálva jutott arra, hogy 98 klubból csak egynek van gyengébb támadósora.

A spanyol bajnokságban eddig Benzema és Ronaldo is csak egy-egy gól szerzett, pedig már 12 forduló lement. Tavaly ilyenkor ketten együtt 12 gólnál jártak, Ronaldónak volt nyolc, Benzemának négy, de a korábbi évekre is visszatekintve mindig legalább tízet összehoztak.

Nemcsak kettejüktől hiányoznak a gólok, csapatszinten is baj van a Realnál, tavaly ilyenkor 34 gólja volt a bajnokságban, most pedig csak 22 van. Nem is véletlen, hogy csak a harmadik helyen áll Zinedine Zidane csapata.

A legjobb csatárduók a topligákban

Ronaldo és Benzema minden idők legrosszabb Real csatárkettőse, ugyanakkor szélsőségek között mozognak, mert ők a legjobbak is, a 2014/15-ös szezonban 27 góllal állítottak fel rekordot. Ronaldo idén csak a bajnokságban szenved, a Bajnokok Ligájában ő a listavezető, a következő találatánál az egy naptári évben szerzett BL-gólokban is megjavítja csúcsát. Eddig 16 gólt lőtt.

Rovatok