Index Vakbarát Hírportál

Valószínűleg ez volt az év magyar focisikere

2017. november 25., szombat 22:05 | aznap frissítve

Az MTI beszámolója szerint csoportgyőztesként az UEFA Futsal Kupa négyes döntőjébe jutott a Rába ETO futsal csapata, miután szombaton hazai pályán 6-4-re legyőzte az olasz Luparensét a kupa elitkörének harmadik, utolsó fordulójában.

A kupasorozat rangjáról mindent elmond, hogy jövőre már hivatalosan is az UEFA Futsal Bajnokok Ligája néven fog futni.

Az európai szövetség (UEFA) honlapjának beszámolója alapján az első félidőben háromszor is az olaszok szereztek vezetést, a magyar bajnoki címvédő a spanyol Alex jóvoltából kétszer is egyenlített, ám a harmadik vendéggólra már nem jött válasz a szünetig.

A második felvonás elején a portugál Fábio Aguiar egyenlített, majd hosszú gólcsendet követően, a spanyol Juanra révén, alig négy perccel a vége előtt megszerezték a vezetést a győriek. Az ETO végül két góllal nyert, ugyanis Aguiar mesterhármasig jutott, az olasz együttes pedig már csak egy gólt tudott szerezni a hajrában.

Bár a két csapat azonos pontszámmal zárt, az egymás elleni eredménynek köszönhetően a győriek történetük során először bejutottak a sorozat négyes fináléjába, amire április 19. és 22. között kerül sor.

UEFA Futsal Cup, elitkör, C csoport, Győr, 3. forduló:

Rába ETO-Luparense (olasz) 6-4 (2-3)

MFK Prodekszim (ukrán)-Sztalica Minszk (fehérorosz) 7-3 (1-2)

A csoport végeredménye:

1. Rába ETO 6 pont, 2. Luparense 6, 3. MFK Prodekszim 3, 4. Sztalica Minszk 3

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

Rovatok