Index Vakbarát Hírportál

Végül csak kirúgatta a főedzőjét a Dortmund

2017. november 25., szombat 16:29 | aznap frissítve

Bár Peter Bosz azt állította, hogy nem kapott ultimátumot a Borussia Dortmund vezetőségétől, a német sajtó biztosra vette: ha nem nyer a csapat a második helyezett Schalke ellen, akkor kirúgják a főedzőt.

Az első félidő után úgy tűnt, emiatt nem kell aggódnia, hisz a Dortmund egy félidő alatt elintézte a kérdést.

A fenti gólt Raphael Guerreiro szerzete a 25 percben. Ez volt a csapata negyedik találata: az elsőt a remekül játszó Aubameyang szerezte, a harmadikat Mario Götze, a második pedig egy nagyon szerencsétlen öngól után született. Götze találata egyébként a bíró Deniz Aytekinnek köszönhető, aki véletlenül leütközte a Schalke egyik játékosát, így tudott végül megindulni a gólpasszt adó Aubameyang.

Egy félidő után tehát 4-0-ra vezet a Dortmund. 63 százalékban birtokolják a labdát, kilencszer lőttek kapura, miközben a Schalke szinte azt sem tudja, hogy hol van. Egy félidő alatt alig sikerült semmi értékelhetőt felmutatni, mindössze egy lövésre futotta, de a kaput azzal sem sikerült eltalálni.

Eddig nagyon simának tűnt a meccs dormundi részről, szinte borítékolható volt, hogy megmenekült Peter Bosz állása. Aztán jött a második félidő és a nagy összeomlás: előbb két bekapott gól, majd Aubameyang kiállítása, majd az utolsó 10 percben még két találat, az egyenlítést jelentő a 93. percben esett.

Ezek után szinte borítékolható, hogy a Dortmund elköszön a 4-0-ról elbukó Boszttól. 

Az idény eddigi legjobb mérkőzésének összefoglalója:

A dortmundi dráma valószínűleg jól jött a Bayern München számára, amennyiben valamennyire eltereli a figyelmet a csapat fiaskójáról.

Jupp Heynckes együttese ugyanis meglepő vereséget szenvedett a Mönchengladbachtól. Hiába játszott fölényben az első félidőben a Bayern, a gólokat a Gladbach szerezte, mindjárt kettőt is.

Előbb Thorgan Hazard szerzett gólt büntetőből:

Majd Ginter lőtt még egyet a szünet előtt:

 A második félidőben hiába faragott a hátrányból Vidal távoli lövésével a Bayern, helyzeteknél tovább nem jutottak, ráadásul közben a 'Gladbach is könnyen lezárhatta volna a meccset a veszélyes kontráiból, ha a játékosai egy kicsit jobban koncentrálnak.

A forduló további eredményei:

Nyitókép: Peter Bosz a szombati meccs utáni sajtótájékoztatón (Leon Kuegeler/Reuters)

Rovatok