Index Vakbarát Hírportál

Egy meccs után felfüggesztették a német bajnokságban induló U20-as kínai válogatottat

2017. november 26., vasárnap 09:53

Kína ambiciózus tervvel készült a 2017-18-as futballidényre, benevezték ugyanis a német negyedosztályba az U20-as válogatottjukat, ahol egy rakat pénzért vállalták, hogy csak idegenbeli meccseket játszva próbálják meg fejleszteni a fiatal tehetségeiket.

A turné viszont nem jutott sokáig, ugyanis egyetlen meccs után ideiglenesen felfüggesztették az U20-as kínai csapat szereplését, miután a legutóbbi, TSV Schott Mainz elleni meccsükön tibeti zászlót lengető tüntetők zavarták meg a mérkőzést.

A német futballszövetség ezért úgy döntött, hogy bizonytalan időre elhalasztja a kínai csapat minden meccsét, addig pedig megpróbálnak valamilyen megoldást találni a kínaiakkal együttműködve. A döntést pénteken, egy nappal a kínaiak Frankfurt elleni mérkőzése előtt közölték.

A TSV Schott Mainz ellen játszott mérkőzésük majdnem fél órára félbeszakadt egy Tibet érdekeiért harcoló német csoport tüntetése miatt. Végül lejátszották a meccset, amit a német csapat nyert 3-0-ra. A német ellenfelek egyébként a hírek szerint nagyjából 15 ezer eurót (4,5 millió forint) kapnak, hogy kiálljanak a kínai válogatott ellen, de hárman így is nemet mondtak a lehetőségre.

Rovatok