Index Vakbarát Hírportál

Kínában lett edző a volt Barca-védő, egy másik exbarcás a szaúdi kispadra ül le

2017. november 28., kedd 10:08

Sergi Barjuán, a Barcelona korábbi futballistája lett a kínai másodosztályban legutóbb kilencedik Hangcsou Greentown vezetőedzője. A szakember megbízatása két évre szól, a klubvezetés az első osztályba való feljutást tűzte ki célként.

A 45 éves Sergi 56-szor szerepelt a spanyol válogatottban, 1993 és 2002 között 267 meccsen lépett pályára az FC Barcelonában. Pályafutását az Atéltico Madridban fejezte be. Háromszoros spanyol bajnok, KEK- és UEFA Szuperkupa-győztes

Sergi edzőként először vállalt munkát külföldön, eddig csak spanyol kluboknál - Barcelona-ifi, Recreativo Huelva, Almería, Real Mallorca - dolgozott. Az élvonalban és a másodosztályban is ült kispadon.

Az exbarcás edzők napja ez a kedd, ugyanis Juan Antonio Pizzi lett a világbajnoki résztvevő szaúd-arábiai futballválogatott új szövetségi kapitánya.

Az ország szövetségének keddi bejelentése szerint a 49 éves argentin szakember Tokióban írta alá a szerződését. Pizzi honfitársát, Edgardo Bauzát követi a poszton, őt mindössze két hónap után két héttel ezelőtt menesztették, miután a barátságos mérkőzéseken a várt szint alatt teljesített az együttes, háromszor is kikaptak.

Pizzi legutóbb a chilei válogatott kapitánya volt, októberben, a sikertelenül megvívott vb-selejtezők után mondott le. Játékosként játszott többek között az FC Barcelonában, 22-szer a spanyol válogatottban is pályára lépett.

Szaúd-Arábia csapata a negyedik kalapból várja a jövő évi vb pénteki, moszkvai csoportsorsolását. (MTI/Index)

Rovatok