Index Vakbarát Hírportál

Rooney félpályás góllal koronázta meg mesterhármasát

2017. november 29., szerda 22:40

Hármat lőtt szerda este az Everton-West Ham bajnokin, a 14. fordulóban Wayne Rooney. Az első büntető utáni kipattanó volt, a pontrúgást elhibázta, az ismétlést befejelte.

A szünetig jött a második, de a lényeg a harmadik, amit a saját térfeléről rúgott be.

A WHU és a válogatott kapusa, Joe Hart messzire kifutott, hogy aztán pocsékül passzoljon. Épp Rooneyhoz, aki egyből visszarúgta a labdát, ami gyönyörűen húzott a kapuba. Nagy mázli, hogy a bíró elhúzta a testét, így nem blokkolta a PL-történet egyik legnagyobb góljába tartó labdát.

Ez volt a legenda első mesterhármasa az Evertonban. Ashley Williams szerezte a negyediket. Csapatuk ma kapott új edzőt, Sam Allardyce-t - még nem ült a padon -, a West Ham két meccsel ezelőtt, David Moyest.

Manchesterben is volt dráma, méghozzá a 96. percben, ekkor győzte le ugyanis a tabellaelső City a Southamptont. Öngóllal vezetett Guardiola csapata, Van Dijk a hajrá elején egyenlített, majd jött Sterling.

Zseniálisan csavart a bal felsőbe, védhetetlenül. 2-1.

A nagyok közül a Liverpool simán, 3-0-ra verte idegenben a Stoke-ot, az Arsenal 5-0-val küldte haza a Huddersfieldet. A Chelsea nagy nehezen, 1-0-ra gyűrte le a Swansea-t, szintén otthon.

A bajnokságot a City továbbra is nyolc ponttal vezeti a ManUnited előtt (40-32), a Chelsea-nek 29, az Arsenalnak 28, a Poolnak 26 pontja van.

Az Everton kicsit fellélegezhet, 15 pontjával feljött a 13. helyre, öt ponttal az első kieső, 18. West Ham fölé.

Rovatok