Index Vakbarát Hírportál

Ha meg akar védeni az MLSZ, készülj a legrosszabbra

2017. november 30., csütörtök 23:58

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtök délután közleményt adott ki Kassai Viktorral kapcsolatban. A 2011-ben a világ legjobbjának választott játékvezető nem került be a világbajnoki keretbe, és ennek volt egy olyan olvasata a korábbi FIFA-bíró, Bede Ferenc szerint, hogy már a hazai rangsorban is visszaesett, és már hazai szövetség elkaszálta.

Az MLSZ mostani közleménye emlékeztet: fontosnak tartotta megvédeni Kassait, amikor nemzetközi bírálat érte, így volt ez a Bayern-Real BL-meccsen vagy a török-horvát vb-selejtezőn.

Apró hiba, hogy a Real-Bayernen voltak olyan ítéletei, ami után a bajorok kiakadtak - nem a bajorok jutottak a négy közé -, ezen ne is akadjunk fent.

Fontos sorok: "Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a szövetség idei közgyűlésén is elmondta, minden sportszakember, így a játékvezető is hibázhat, ugyanakkor arra senki esetében nincs mentség, ha nem megfelelően viselkedik a sportággal és annak szereplőivel, a játékosokkal, sportvezetőkkel és a szurkolókkal szemben." 

Megállapítják még, hogy a jelenlegi mellőzésről a FIFA bizottsága tehet, és kizárólag a nemzetközi teljesítmény járulhat hozzá, a hazai rangsor nem.

El is fogadhatnánk, ugorhatnánk, ha nem jönne az utolsó mondat.

"Az MLSZ sajnálja, hogy a 2018-as vb-döntőn nem lesz magyar játékvezető,

de ennél sokkal fontosabbnak és elsődleges feladatának tartja a hazai labdarúgás fejlődését és az utánpótlásképzés erősítését."

2014-ben sem volt magyar bíró, nincs itt semmi látnivaló, 2010-ben persze igen, az akkor hivatalba lépő vezetés nagy örömére, bár ezt azóta nem sikerült megismételni, de erről persze nem tehet a Csányi-Berzi-Puhl trió.

Az utánpótlásképzés erősítése nagyon fontos szlogen, így van már vagy 20 éve. Jó tudni, hogy ez a vezetés végre kidolgoztatott egy programot Dárdai Pál által - ez volt a magyar futball egyetlen értelmezhető szellemi terméke az elmúlt évtizedekben -, amit aztán Bernd Storck kidobott, és valahogy nem szólnak arról a hírek, hogy ezt a koncepciót, most elkezdenék végrehajtani.

Rovatok