Index Vakbarát Hírportál

Hárman feküdtek rajta, így is eldöntötte a rangadót

2017. december 2., szombat 10:04

Az olasz futballbajnokság rangadóját péntek este játszotta egymással a Napoli és a Juventus. A nápolyi meccsen csak egy gól esett, az is a 13. percben. Ezt pedig Gonzalo Higuaín szerezte, amellyel a Juventus nyert és egy pontra megközelítette a még így is első Napolit.

Már elege lehet a nápolyi drukkereknek volt játékosukból. A 2013 és 2016 között a Napoliban futballozó Higuaín ötödször lépett pályára volt csapata ellen és már az ötödik gólját rúgta.

Ráadásul ez a gól most mindent eldöntött. A 13. percben Paulo Dybala szenzációs kiugratásával lépett ki az argentin, aki két védővel a nyakában, plusz a kilépő kapus mellett szépen gurított a kapuba.

A Juventus aztán ügyesen őrizte egygólos előnyét, még Matuidinek volt egy hatalmas ziccere, a Napoli hiába igyekezett, komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni, így maradt az 1-0-s Juventus-siker.

Nem csak szimplán győzelem volt ez, hanem egy komoly lépés a címvédés felé, és egy Serie A-s rekord is. A torinói csapat sorozatban 44. meccsén szerzett gólt, erre pedig az olasz bajnokságban korábban sosem volt példa.

(Borítókép: Carlo Hermann / AFP)

Rovatok