Index Vakbarát Hírportál

Álomgólt kapott Gulácsi a kezdőkör közeléből

2017. december 2., szombat 17:12

A német Bundesliga 14. fordulójában az eddig kissé gyengébben szereplő, az előző fordulóban is sima hármast kapó Hoffenheim a második helyen álló Leipzig ellen tért magához.

Már az első támadásuk gól lett, Amiri a 13. percben jól kapott vissza egy labdát a jobb szélen, precízebben nem is lőhette volna ki a jobb alsó sarkot, Gulácsi nem tehetett erről a gólról.

Az első félidőben többet volt a labda a lipcseieknél, de igazán nem helyzetük volt, a kapu előtt nem volt hatékony a játékuk, és amikor kedvező helyről kaptak szabadot, azzal sem tudtak élni. Gulácsitól viszont kellett még egy bravúr, hogy a félidő ez az állás maradjon.

A második félidő elején Gnabry duplája - 52. és 62. perc - eldöntötte a meccset. Az első találata előtt jó indítást a felezővonaltól, a második igazi Traumtor (álomgól) volt, ahogy a helyszínen mondták.

Egy labdaszerzés után a kezdőkörtől két méterre látta, hogy Gulácsi kint áll, azonnal emelt, a magyar kapus érezte, hogy baj van, ment is vissza, úszott a levegőben, de már nem tudta kiütni a labdát a léc alól. Nem hibáztatták a német kollégák a helyezkedése miatt.

A 30 éves Hoffeimheim-edző, Julian Nagelsmann a góljai után 3 perccel lecserélte a játékost. Nem Szalai Ádám jött azonban, és a magyar csatár ezúttal nem kapott lehetőséget. A 87. percben jött a negyedik találat, ezzel lett teljes a kiütés.

Bundesliga, 14. forduló:

Rovatok