Index Vakbarát Hírportál

445 meccs után lett bajnok, percekig zokogott

2017. december 3., vasárnap 10:17 | aznap frissítve

37 évesen, 445 bajnoki mérkőzés és 14 szezon után Kengo Nakamura japán bajnok lett a Kawasaki Frontale-lal. A Kawasaki még sosem volt bajnok a japán első osztályban, Nakamura pedig sosem játszott más profi klubban. 

A japán futballbajnokság (J-League) drámai hajrá után, az utolsó, 34. fordulóban dőlt el. A kört két pont előnnyel kezdő, a 19. forduló óta vezető Kashima Antlers csak 0-0-s döntetlent játszott, míg a Kawasaki Frontale 5-0-ra nyert. Így mindkét csapat 72 ponttal zárt, a Kawasaki pedig lényegesen jobb gólkülönbségének köszönhetően az utolsó pillanatban beelőzött, és az idény folyamán először az élre állt.

A legboldogabb ember a stadionban, de valószínűleg egész Japánban, Kengo Nakamura volt. A klubhűség mintaképe 23 évesen került az egyetemi bajnokságból a Kawasakihoz, azóta lehúzott a csapatnál 14 szezont, játszott összesen 537 meccset, és nem nyert semmit. Érthető, hogy a szombati mérkőzés után nem tudott uralkodni az érzelmein, hosszú percekig nem bírta abbahagyni a sírást.

A sorsszerűség érzését erősíti, hogy Nakamura állandó mezszáma épp a 14-es, most pedig ugye a 14. szezonját futotta, ami szép ajándék a  misztikus egybeesések kedvelőinek. Persze, ha tudta volna, talán inkább valami alacsonyabb számot választ annak idején.

A 68-szoros japán válogatott középpályás kifejezetten későn érő típusnak tűnik. Élete legjobb szezonját tavaly, 36 évesen futotta, pályafutása során először elnyerve a J-League legjobb játékosa, illetve az év japán labdarúgója címet. 

Rovatok