Index Vakbarát Hírportál

Klinsmann az ausztrálokkal lehet ott a vb-n

2017. december 4., hétfő 11:13

Szívesen irányítaná az ausztrál futball-válogatottat Jürgen Klinsmann, akit tavaly novemberben menesztettek az amerikai szövetségi kapitányi posztról.

Helyi sajtó szerint az 53 éves német szakember egy közeli barátján keresztül érdeklődik a feladat iránt, amely azért is tetszik neki, mert hasonló ahhoz, amivel az Egyesült Államok válogatottjának élén találkozott.

A hírek szerint az ausztrál szövetségnek éves szinten 1,14 millió dollár áll rendelkezésére a szövetségi kapitány díjazására, ez az összeg pedig csak a fele Klinsmann volt fizetésének.

Ange Postecoglou, az ausztrál válogatott eddigi szövetségi kapitánya - családi okokra hivatkozva - két hete mondott le annak ellenére, hogy csapatát kijuttatta a jövő évi, oroszországi világbajnokságra.

A játékosként világbajnok Klinsmannt, aki 2011-től irányította az amerikai válogatottat, bő egy éve azután menesztették, hogy az eredményesség elmaradt a várakozástól, csapata előbb Mexikóval szemben 2-1-re veszített otthon, négy nappal később pedig Costa Ricán kapott ki 4-0-ra vb-selejtezőn. Az amerikai csapat végül nem is jutott ki a világbajnokságra.

Az ausztrálok a franciákkal, a peruiakkal és a dánokkal szerepelnek majd együtt a C csoportban a vb-n. (MTI)

Rovatok