Index Vakbarát Hírportál

S. Ramosnak jó, hogy nem Angliában játszik

2017. december 5., kedd 11:58

Sergio Ramos a hétvégén a spanyol liga abszolút piroslaprekordere lett 19. kiállításával, összesen 24. kiállítása volt a bilbaói a Real Madridban.

Még augusztus végén, a kiállításcsúcs beállítása után nyilatkozta, hogy talán jobb lenne, ha a spanyol birók is engedékenyebbek lennének, olyanok, mint az angolok, akkor lehet, hogy nem kapna ennyi pirosat. Lehet, az viszont biztos, hogy ha Angliában állítják ki ennyiszer, rosszabbul jár.

Ramost Spanyolországban 21-szer küldték le, a 19 bajnoki mellett két kupameccsen is. Ezekből négy egyből piros volt, amiért a spanyoloknál ugyanúgy egy meccs eltiltás jár, mint a kétsárgás kiállításért, Angliában viszont az azonnali piros automatikusan három meccset ér.

21 piros lapja Spanyolországban 23 meccsnyi eltiltást eredményezett, de Angliában 31 meccs kihagyást jelentene.

Spanyolországban egyszer kapott egy meccsnél többet pirosért a 31 éves középhátvéd: nem szabálytalanságának agresszivitása vagy következményei miatt súlyosbítottak, hanem mert egy Celta elleni kupameccsen 2013-ban - amit 4-0-ra megnyertek - beszólt a bírónak. Öt meccsre büntették.

(És akadt két piros lapja, amit később töröltek, illetve az egyiket két sárgáról egyre csökkentettek, így nem kellett meccset kihagynia egyik esetben sem.)

Egészen hihetetlen, hogy Sergio Ramos kettős életet él, ha megnézzük a fegyelmi listáját a spanyol válogatottban:

149 meccs, 0 piros.

A legérdekesebb számok Sergio Ramos lapjairól

Rovatok