Index Vakbarát Hírportál

Budapesten játszhat a német válogatott a 2020-as Eb-n

2017. december 7., csütörtök 18:06

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága párokba osztotta a 12 ország rendező városait, Budapest pedig Münchennel került össze, írja az MTI. Erre azért volt szükség, mert ha kijut a 2020-as Európa-bajnokságot megrendező valamelyik ország válogatottja, az két találkozóját is hazai pályán játszhatja a három csoportmeccséből. Vagyis a németek két meccsüket Münchenben, egyet pedig Budapesten fogják játszani, már amennyiben kijutnak.

Tekintve, hogy a németek 1972 óta valamennyi kontinensviadalnak résztvevői voltak, szinte biztosra vehető, hogy a magyar szurkolók láthatják Budapesten a Nationalelfet. Sőt, amennyiben a magyar és a német labdarúgó-válogatott is kijut a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra, akkor azonos csoportban szerepelnek majd.

Róma Bakuval, Szentpétervár Koppenhágával, Amszterdam Bukaresttel, Bilbao Dublinnal, míg Glasgow a beugró Londonnal került össze. A helyszínpartnerek egy-egy csoport hat mérkőzésének, valamint egy-egy nyolcad- és negyeddöntőnek adnak otthont. München és Budapest az F csoport küzdelmeit bonyolítja majd le.

A tanácskozáson Brüsszel kikerült az Eb rendező városai közül, a belga fővárosba tervezett négy meccset az elődöntőnek és a finálénak otthont adó Wembley Stadionban rendezik majd. Erre azért volt szükség, mert nem haladt jól az új brüsszeli stadion építése. 

Kijelölték a nyitómérkőzés helyszínét, amely Róma lesz. Erre az olasz főváros mellett Amszterdam, Glasgow, Szentpétervár és a kizárt Brüsszel jelentkezett.

Rovatok