Index Vakbarát Hírportál

Zorro jelmezben ült be a sajtótájékoztatóra a Sahtar Donyeck edzője

2017. december 7., csütörtök 09:06

Paulo Fonseca, a Sahtar Donyeck edzője sajátos módon ünnepelte, hogy csapata továbbjutott a Bajnokok Ligájának egyik legkeményebb csoportjából. Előzetesen ráadásul úgy tűnt, hogy az ukránoknak a bravúrhoz a 29 mérkőzés óta veretlen Manchester City-t kell legyőzniük, amit szerda este sikerült is 2-1 arányban véghezvinniük.

A siker értékéből csak egy kicsit von le, hogy a már biztos továbbjutó City edzője, Pep Guardiola az eddig gólt is alig kapó manchesteri védelembe két abszolút újoncot is betett. A debütánsok egyike, Phil Foden alaposan benne is volt a Sahtar első góljában, ami persze nem csoda, Foden alig 17 éves, és alapvetően középpályás. A másik debütáns, a 20 éves Adarabioyo volt, ő legalább védő. 

Fonseca már a meccs előtt bejelentette, hogyha tovább lépnek a csoportból, akkor Zorrónak öltözik, és a portugál tényleg fekete maszkban, kalapban és köpenyben ült be a meccs utáni sajtótájékoztatóra.

A nemrég az Evertonnal is hírbe hozott edző elmondta, hogy ez élete legboldogabb napja, egyben élete legboldogabb sajtótájékoztatója.

"Hatalmas örömöt érzek, azt gondolom, hogy nemcsak a Sahtar szurkolói, de egész Ukrajna büszke erre a csapatra."

Rovatok