Index Vakbarát Hírportál

Van Basten-stílusú góllal lett vége az őrületnek

2017. december 9., szombat 20:31

A Crystal Palace és az AFC Bournemouth meccsének első félideje őrületes végjátékot hozott. Az 1-0-s hátrányban lévő Palace fordított a 44. percben, de a ráadás percekben már egyenlített a Bournemouth.

A vendégcsapat már a 10. percben vezetett Jermain Defoe góljával, de a 41. percben előbb Luka Milivojevics szépített 11-esből, majd három perccel később a csereként beállt Scott Dann szerezte meg a vezetést. A 48. percben aztán jött Defoe villanása. A csatár egy hosszan előre vágott labdára sprintelt rá, majd túlzottan kisodródva is kapásból lőtt. A kapust váratlanul érte az átemelés, 

Defoe lövése technikailag nem könnyű, de szereztek már így gólt, a legemlékezetesebb talán Marco van Bastené volt az 1988-as Európa-bajnokságról. 

A meccs végén a Crystal Palace újabb lehetőséget kapott a győzelemre, de a 93. percben Begovics kapus kivédte Benteke büntetőjét.

A Tottenham Hotspursnak nem igazán kellett aggódnia, az első félidőben egy öngóllal kerül előnybe, majd a másodikban jól megszórta a Stoke City-t, 5-1-re nyert.  Harry Kane kétszer is betalált, és ezzel a legendák közé emelkedett. 1927 óta ő az első angol futballista, aki egy naptári évben legalább 50 gólt szerez (a klubjában és a válogatottban is számítanak a találatai). Korábban erre 1927-ben az evertonos Dixi Dean volt képes. 

A Leicester City hamar hátrányba került a Newcastle ellen, de végül 3-2-re nyerni tudott idegenben. A Leicester a 60. percben fordított, de a hazai csapat 73. percben egyenlített. A meccs a 86. percben dőlt el, amikor a menteni próbáló Ayozé Perez a saját kapujába lőtte a labdát. 

Premier League, 16. forduló:

Rovatok