Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal is rúgott egyet Mourinhóba

2017. december 12., kedd 12:52 | aznap frissítve

Sokan beleszálltak már a Manchester United-edző José Mourinhóba, most a közvetlen elődje, Louis van Gaal törölte bele a lábát. 

A United a hétvégén elbukta a városi derbit a Manchester City ellen, valószínűleg ez ihlette meg Van Gaalt, aki azt nyilatkozta, hogy szívesebben nézi már a Cityt, mint volt csapatát, ráadásul Pep Guardiola Cityjének jóval minőségibb a kerete is. 

"Ha engem kérdeznek, hogyan teljesítettem a Manchester Unitednél, akkor azt kell mondjam, pályafutásom egyik legjobb szezonja volt, figyelembe véve a körülményeket. Egész jó futballt játszottunk, de nem olyat, amit Angliában értékelnek. Erre most azt látom, hogy Mourinho csapatára senki nem szól egy szót se, miközben sokkal unalmasabbak" - idézi a már visszavonult Van Gaalt a Mirror.

A holland ezt azzal indokolja, hogy a United most jóval defenzívebben futballozik, mint az ő idejében, ennek a bizonyítéka, hogy az ellenfeleik mindig bunkerfocit játszottak ellenük, most viszont ez nem jellemző.

Mourinhóval, mint emberrel viszont annyira nincsen baja. "Nem elviselhetetlen ember, valójában szimpatikus figura. A Barcelonánál a segédedzőm volt, sokkal több bajom van a főnökével, Ed Woodwarddal, aki velem sem beszélt meg soha semmit."

Rovatok