Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Hogy befértem-e volna játékosként a Citybe?

2017. december 16., szombat 08:53 | aznap frissítve

Pep Guardiola egy újságíró kérdésére elmondta, hogy az általa irányított Manchester City kezdője annyira erős, hogy abba játékosként nem fért volna be. Mint ismeretes, az angol labdarúgó-bajnokságot 11 ponttal vezető csapat 15 mérkőzésés győzelmi szériánál jár a bajnokságban, megdöntve ezzel minden korábbi rekordot.

Guardiola a kilencvenes években a Barcelona középpályásaként nyert 6 bajnokságot, Bajnokok Ligáját és UEFA-kupát is, ám arra a kérdésre, hogy helye volna-e a City kezdőcsapatában, ha most volna játékos, így felelt:

Fel nem merül. Fernandinho sokkal, de sokkal jobb játékos.

A zsinórban harmadik "hónap menedzsere" címet begyűjtő edző csapata szombaton a negyedik Tottenham ellen játszik rangadót, a mérkőzés kapcsán felmerült, hogy a Manchester City akár a "Legyőzheteten" – azaz a bajnokságot veretlenül nyerő – Arsenal 2003-2004-es teljesítményét is megismételheti.

"Nem fog megtörténni. Lesznek meccsek, amiket el fogunk veszteni, ez a rekord Arsene Wengeré. Ami most történik velünk, az kivételes, nem normális, ahogy teljesítünk. Próbáljuk persze így is folytatni, de lesznek meccsek, amiket el fogunk veszíteni."

Bár a Manchester City eddig összesen 2(!) pontott vesztett az idén, Guardiola szerint van még hely a fejlődésre:

"Boldog vagyok azzal, ahogy játszunk – bár úgy érzem, hogy sokkal jobbak is lehetnénk" – mondta az edző, némileg kétségbe ejtve a riválisokat. Guardiola azt is elárulta, hogy mivel a sérülések miatt jelenleg összesen 3 középső hátvédja van bevethető állapotban, így komolyan gondolkodnak egy védő beszerzésén a téli átigazolási időszakban.

Rovatok