Index Vakbarát Hírportál

100. meccsén jött Dárdai legnagyobb Bundesliga-győzelme

2017. december 17., vasárnap 19:55

Idegenben BL-csapatot nem tudott eddig legyőzni Dárdai Pál a Bundesligában, vasárnap este ez is összejött neki. 100 meccséből 39-szer nyert, 38-szor veszített.

A Bundesliga őszi idényének utolsó meccsét Lipcsében rendezték, a Hertha BSC ment vendégségbe.

Dárdai Pál századik Bundesliga meccsén ült a kispadon, csapata pedig mintha a legszebbé szerette volna varázsolni neki ezt a jubileumot.

A Lipcsétől igazolt Selke az ötödik percben hatalmas gólt rúgott egy gyors támadás végén, miután Pekarik tökéletesen adott be.

A hetedik percben Torunarighát kiállította a játékvezető, mert brutálisan lépett közbe.

A berliniek azonban nem zuhantak össze, továbbra is jól szervezett csapat benyomását keltették, és éppen félóra játék után Lazaro beadására Kalou érkezett a legjobb ütemben, és a rövid sarokba fejelte hét méterről a labdát.

A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiak nem tudták az iramot diktálni, és egy kontra után az 51. percben szöglethez jutott a Hertha. Selke lerázta őrzőjét, és hat méterről a kapuba passzolta a labdát.

A 62. percben Selke egyedül vezette Gulácsira a labdát, el is lőtte a szerződést hosszabbító magyar válogatott kapus mellett a labdát, de a kapufa mentett helyette.

A tavalyi ezüstérmes Leipzig fokozatos átvette a játék irányítását, Orban a 68. percben szépített. (1-3)

Nagy nyomás alá helyezték a berlini védelmet, előfordult, hogy mind a kilenc mezőnyjátékos a tizenhatoson belül védekezett. Ha kellett Jarstein védett nagyot, ha kellett egy jó blokk jött.

A 92. percben Halstenberg 3-2-re módosította az eredményt - csontja törött a gólja után, a kapufának csapódott -, de az egyenlítés már nem sikerült.

A Hertha először nyert két meccset egymás után ebben a szezonban, és a tizedik helyen áll 24 pontjával. A harmadik helyezett Dortmundtól mindössze négy pont a távolság.

Dárdaival két hete beszélgettünk, milyen nehézségei voltak a szezonban, illetve, miért nincs befolyása a hazai futballra.

Az eddig hazai pályán veretlen Lipcse az ötödik.

Tabella

Rovatok