Index Vakbarát Hírportál

Francia bírókáosz: érvénytelen gól miatt vette el az érvényeset

2017. december 17., vasárnap 10:40 | aznap frissítve

A francia bajnokság Troyes-Amiens mérkőzése szépen példázza, hogy mire lehet képes a játékvezető és a technika együtt, ha mindketten hibáznak.

Az elsőre nehezen értelmezhető jelenetsor a Troyes szögletét követően alakult ki, egy szép fejest követően a felső lécről a gólvonalra pattant a labda, majd némi nehézségek után tisztáztak a védők, de nem elég hosszan, így a labda visszakerült a Troyes játékosához, aki szépen a hosszú alsóba csavart.

Csakhogy közben már megállt a játék, a bíró a feltartott órájára mutatva mutatta, hogy a készülék jelzett. Hogy egészen pontosan mit, az viszont nem világos, mivel a gólvonal-technológia képeiből egyértelműen kiderült, hogy a labda nem volt bent.

Feltételezve, hogy a spori nem a pontos időre akarta felhívni a játékosok figyelmét, vagy rosszkor jelzet a szerkezet, vagy ő halucinált. (Ez egyébként nem volna annyira meglepő, hányszor hisszük, hogy a zsebünkben lévő telefon rezgett, amikor pedig nem.)

Az esetet súlyosbítja, hogy a bíró közbeavatkozása nélkül vélhetően gól lett volna a vége, ugyanakkor enyhíti, hogy végül a kiesés elől menekülő Troyes csak behúzta a győzelmet. A mérkőzés vége egy 78. perces góllal 1-0 lett a hazai csapat javára.

Rovatok