Index Vakbarát Hírportál

Így Gattuso se marad sokáig, nagyot égett a Milan

2017. december 17., vasárnap 15:57 | aznap frissítve

Gennaro Gattuso mindössze 5. meccsén ült az AC Milan kispadján vezetőedzőként a vasárnapi, Hellas Verona elleni olasz bajnokin, de a milánói vezetés türelmét ismerve ilyen eredményekkel nem sokáig lesz a csapat edzője.

A feladat persze nem könnyű, szinte lehetetlen, Gattusót egy hónapja sem nevezték ki a posztra, ennyi idő pedig nyilván nem elég a csapatvédekezés megreformálásához, amibe rögvest belefogott. Igaz, talán jobban járnak, ha kevesebbet változtat, mert Montellával legalább a nála gyengébb csapatokat viszonylag megbízhatóan verte a Milan.

Gattusóval ellenben megajándékozták már a Beneventót a tök utolsó csapat történelmének első bajnoki pontjával, most vasárnap pedig az addig kiesőhelyen álló Hellas Verona verte a Milant. Nem is akárhogy, három góllal, tükörsimán. Attól a csapattól kaptak így ki, amelyik eddig összesen kétszer győzött idén, három gólt pedig még egyetlen bajnokiján sem rúgott.

Az első veronai gól a 24. percben esett, Donnarumma talán kimozdulhatott volna a beívelésre, aztán pedig nem teljesen tiszta, hogy Antonio Caracciolo fejese a felső lécről levágódva a kapus testéről pattant-e a gólvonal mögé.

A második félidő 55. percében a Juventustól kölcsönben szereplő, hatalmas tehetségnek tartott, alig 17 éves Moise Kean lőtt okosan helyezett gólt egy jól visszatett labdából.

A teljes katasztrófa a 77. percben jött el. Saját térfelének közepén szerzett labdát a Verona, majd gondtalanul átszaladt a Milanon, Romulo a szélről jól tette be az érkező Daniel Bessának, ő meg ügyesen a hosszúba gurított. Bessa dolgát segítette, hogy középen a nehéz helyzetbe kerülő, két szabadon érkező veronai közt örlődő Leonardo Bonucci végül úgy döntött, hogy akkor inkább egyiküket sem fogja.

Hogy igazán teljes legyen a vereség, a meccs végén Susót egy felesleges durvaságért azonnali piros lappal kiállították.

Gattusónak és a csapatnak elég kemény meccsei jönnek, előbb a nagyok ellen rendre jól játszó Atalanta elleni bajnoki következik, majd december 27-én az Olasz Kupában az Internazionale elleni derbi - az Inter hazai pályán kapott ki az Udinese ellen, ez volt az első veresége a szezonban -, majd a nemzetközi helyezésre érdemes Fiorentinával játszanak bajnokit idegenben.

Mire ezen a sorozaton túl lesznek, nagyjából tudni is ki is derülhet, hogy van-e jövője Milánóban az edzőnek.

Rovatok