Index Vakbarát Hírportál

Neymar fel-alá cselezget a pályán, akkor csinál gólt, amikor akar

2017. december 17., vasárnap 13:51

A Paris Saint-Germain előző két meccsét kihagyó Neymar szombaton, a Rennes ellen visszatért a párizsiak kezdőcsapatába. Az előző bajnokiról eltiltása, a hétközi kupameccsről pedig rövid brazíliai vakációja miatt lemaradó játékoson egyáltalán nem hagyott nyomot a sok utazás, brilliáns formában játszva, két góllal és két gólpasszal vette ki a részét a Rennes 4-1 arányú idegenbeli legyőzéséből.

Egy fél idényt követően is teljesen egyértelmű, hogy Neymar borzasztóan kilóg felfele a francia élvonalból (sőt még a szupercsapatnak számító PSG-ből is). A következő jelentsor még a góloknál és gólpasszoknál is jobban érzékeltette, hogy a brazil azt csinál a pályán, amit csak akar, lényegében saját szórakoztatására cselezget fel és alá, és akkor szlalomozik át az ellenfél teljes védelmén, amikor kedve szottyan rá.

Neymar a Whoscored statisztikái szerint 11(!) alkalommal cselezett a meccsen, és egyszer sem szerelték szabályosan, emellett 5 gólhelyzetet eredményező passzt adott és kilencszer lőtt kapura. Meg persze lőtt két gól és adott két gólpasszt.

A mérkőzés teljes összefoglalója, két bokából osztott gyönyörű Neymar-gólpasszal és berohanó nindzsa teknőcökkel:

Rovatok