Index Vakbarát Hírportál

Ittasan hajtott oszlopnak az U20-vb-3. futballista

2017. december 20., szerda 09:39

Még októberben történt az eset, a bíróság most hozott döntést Balajti Ádám, a Vác futballistája ügyében. A korábbi U20-as válogatott csatár úgy ült autóba, ráadásul társa kocsijába, hogy előtte jelentős mennyiségű alkoholt, három liter sört fogyasztott.

A blikk.hu szerint Besenyőtelek főútján történt a baleset, amikor Balajti előzésbe kezdett, ahogy az előtte haladó autó is. Balajti az ütközés elkerülése érdekében félrekapta a kormányt, a gépjármű előbb egy oszlopnak ütközött, majd egy kerítés oldalában végezte.

Szerencsére senki sem járt akkor éppen arra, a kocsiban sem sérült meg senki, így egyetlen karcolás nélkül megúszták az esetet. Balajtit megszondáztatták, majd vért vettek tőle. Ezután tették meg a feljelentést. A futballista 700 ezer forint pénzbírságot kapott, és bevonták a jogosítványát.

A most 26 éves csatár korábban a DVTK, a Debrecen, a Újpest, az MTK, a Mezőkövesd, a Szolnok és a Győr játékosa volt, 2016 óta szerepel Vácon. Ott volt a 2009-es U20-as világbajnokságon, ahol bronzérmet nyert, a Ghána elleni elődöntőben gólt is szerzett.

A Balajti családot korábban már érte egy szörnyű tragédia, 2013-ban Ádám öccse, Balajti Bálint szintén Besenyőtelken, egy frontális karambolban az életét vesztette.

Rovatok