Index Vakbarát Hírportál

Na ezért küldtek el a Barcából, fiam!

2017. december 22., péntek 08:41

Munir El-Haddadit 2014 őszén fedezte fel a Barcelona, első meccsein máris betalált, a triplázó csapat jó kis kiegészítő embere lett. A következő szezonban több lehetőséget kapott, de már látszott, hogy valamiért nem lesz Barcelona-szint. 2016 nyarán kölcsön is adták a Valenciának, de ott sem ragadt meg. Idén nyáron az Alaveshez került. Nem ugyanaz.

Decemberre az Alaves kiesőhelyre sodródott, de az új edzővel, az exbarcás Abelardóval a Malaga elleni, csütörtök elleni hazai bajnoki kulcsmeccsnek tűnt.

Az 50. percig Munir már jó pár helyzetet kihagyott, de a csúcsot az 51. perc jelentette, amikor is ez történt:

Rendben, a labda felpattant, nyúlni is kellett érte, de maradjunk annyiban, ezt be kellett volna belsőzni. Talán ezt látták rajta Barcelonában.

10 perc telt el, Munir megszerezte a vezetést, sőt mi több, a győztes gólt, az előzőnél sokkal nehezebb helyzetből: kapásból helyezett a kapuba. Profi munka volt. De ő is érezte, így is meg kell követnie a vitoriai közönséget, két tenyerét összeérintve kért bocsánatot a kihagyott ziccerekért, főleg az üres kapuért.

Az Alaves 1-0-ra nyert, és hosszú idő után elmozdult a kiesőhelyről, már 17. A Malaga 19., néggyel kevesebb pontja van, csak 11.

Rovatok