Index Vakbarát Hírportál

A futball ünnepe volt az Arsenal-Liverpool rangadó

2017. december 22., péntek 22:58

Egy izgalmas, fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott egymással a Liverpool és az Arsenal a Premier League 19. fordulójában. Ráadásul nem csak az idei év egyik legjobb angol meccse volt ez, hanem az idény egyik legszebb gólját és gólpasszát is bemutatták a játékosok.

A meccset a Liverpool kezdte jobban, ráadásul nem is kicsit. Coutinho és Salah góljaival már 2-0-ra is vezettek Londonban, a hazai csapatnak szinte köze sem volt a mérkőzéshez. Aztán a semmiből megvillant Alexis Sanchez az 53. percben és szépített, ezután pedig beindult az Arsenal.

Először jött Granit Xhaka, aki egy akkora gólt rúgott, hogy biztos bekerül az év végi összefoglalókba:

Két perccel később pedig Mesut Özil szerezte meg a vezetést az Arsenalnak, bár a show-t ellopta tőle a gólpasszt adó Alexandre Lacazette:

A hazaiak tehát 5 perc alatt hármat vágtak a 'Poolnak, azonban Firmino egy kapusról megpattanó szerencsés lövés után egyenlített a 71. percben. Az utolsó negyedórában pedig nem esett már több gól, így kénytelenek voltak a csapatok osztozkodni a pontokon. Ez pedig azt jelenti, hogy a Liverpool továbbra is egy ponttal vezet az Arsenal előtt a Premier League negyedik helyén.

Rovatok