Index Vakbarát Hírportál

Megállíthatatlan a ManCity, 35 éve nem volt ilyen angol csapat

2017. december 23., szombat 17:58

Továbbra is hihetetlen formában játszik Pep Guardiola Manchester Cityje, ahogy várható volt, a kiesés elől menekülő Bournemouth sem okozott nagy gondot a Premier League-et vezető csapatnak. A City rettentő sima, 4-0-s sikerével sorban 17. bajnoki győzelmét aratta, tovább javítva az eddigi rekordot.

A meccsen Sergio Agüero duplázni tudott, mindkét gólját fejjel szerezte, amire még nem volt példa az argentin támadó karrierje során. A csapat mutatója viszont ennél is meggyőzőbb, a City már 3-0-nál elérte a 100 bajnoki gólt a naptári éven belül, utoljára ez a Liverpoolnak sikerült 1982-ben, Bob Paisley csapata akkor 106 gólig jutott. A City most 101 gólnál jár, de de még két meccsük lesz a szezonban, 27-én, szerdán a kiesőhelyen álló Newcastle, 31-én, vasárnap a mezőny második felében álló Crystal Palace lesz az ellenfelük még az évben, jó eséllyel lepipálhatják a Liverpoolt tehát gólokban.

A nap nyitómeccsén a Chelsea 0-0-t tudott csak játszani az Everton ellen idegenben. A Newcastle szintén idegenben nyert 3-2-re a West Ham ellen, azon a meccsen gólt lőtt a WHU-játékos Andre Ayew, míg testvére, Jordan Ajew percekkel később a Crystal Palace ellen volt eredményes – ez volt a harmadik alkalom, hogy az Ayew testvérek gólt lőttek ugyanazon a játéknapon.

A City előnye 13 pont karácsonykor azok után, hogy a Manchester United csak ikszelt a Leicesternél, ekkora előnye sosem volt karácsonykor az elsőnek a másodikkal szemben a Premier League-ben.

Eredmények

Rovatok