Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool ragadozó üzemmódban rúgott öt gólt

2017. december 26., kedd 21:02

A Premier League utolsó helyezettje, a Swansea az első félidőt még egy góllal kihúzta a Liverpool ellen, de a meccs kiütéssel ért véget. Jürgen Klopp csapata szezonbeli legnagyobb különbségű győzelmet aratta az 5-0-val. 

A Liverpool erősen kezdte a meccset, a hatodik percben az agresszív letámadással labdát szerzett a hazai klub, Salah egyből indította Coutinhót, aki 18 méterről a kapuba csavart. A félidő hátralévő részében is a 'Pool dominált, de gól nem tudott szerezni. 

A második félidő is az elsőhöz hasonlóan kezdődött, gyorsan gólt szerzett Klopp csapata. Coutinho szabadrúgására Firmino érkezett tökéletesen, kapust és védő megelőzve rúgott közelről kapuba az 52 percben. A hazai csapat lendületeben maradt, a Swansea képtelen volt felvenni a sebességet, biztosnak látszott a nagy különbségű győzelem. 

A harmadik gólt a védő Alexander Arnold vágta kapuba a 65. percben. Egy perc múlva jött a következő találat, a Swansea nem bírta a letámadást, a védelem zavarában eladta a labdát, Salah–Firmino összjátékból született gól. Klopp ezután le is hozta két csatárát. 

A 'Pool nélkülük is veszélyes maradt, Oxlade-Chamberlain állította be a végeredményt a 82. percben.

A Liverpool húsz forduló után a Premier League negyedik helyén áll.

A bajnokság élcsoportja:

  1. Manchester City 55 pont
  2. Manchester United 43 pont
  3. Chelsea 42 pont
  4. Liverpool 38 pont
  5. Tottenham Hotspur 37 pont

Rovatok