Index Vakbarát Hírportál

Csodasarkazás és 91. perces gól mentette meg a Unitedet

2017. december 26., kedd 16:35

A Manchester United kétgólos hátrányból felállva, 2-2-t játszott a Burnley-vel a Premier League 20. fordulójában. A bajnokság így még szorosabb a második-harmadik helyen. 

A Manchester United alig két perc után hátrányba került a Burnley ellen. Rojo szabálytalankodása után Gudmundsson végezte el a szabadrúgást a 16-osnál, a beívelt labdát pedig Barnes kotorta be közelről a kapuba. 

A Burnley bő negyedóráig még próbált kitámadni és gyorsan labdát szerezni, de a huszadik perc után egyre nagyobb nyomás alá helyezte a vendégcsapatot a Manchester United.

A kontrákból azonban veszélyes maradt a Burnley, sőt, a 36. percben már 2-0-ra vezetett. Megint egy szabadrúgásnak köszönhetően. A kaputól 25 méterről csavarta be tökéletesen a jobb felső sarokba Defour. 

A középkezdés után a United közel volt a szépítéshez, a gólvonalon mentett a Burnley. A Manchester ezután egyre többször próbálta átlőni a Burnley védelmét, de pontatlanok voltak a kísérletek. 

A második félidőben José Mourinho átalakította támadósorát, Mikhitarjan és Lingard állt be Ibrahimovic és Rojo helyére, és ezzel együtt ritmust is sikerült váltania a hazai csapatnak. Egymás után jöttek a helyzetek – megint a gólvonalon mentett a Burnley – , majd az 53. percben Lingard látványos mozdulattal egyenlített. Egy Ashley Youngtól érkező keresztlabdát sarkazott meg a háta mögött, a hirtelen irányt váltott labda pedig a kapuba gurult.

 A United teljesen a kapuja elé szorította a Burnley-t, ami már nem is jutott el igazán veszélyes helyzetig. Hiába tömörült azonban a vendégcsapat a kapuja előtt a 92. percben Lingard egyenlített egy szabadrúgás után. 

Mivel a Chelsea 2-0-ra verte a Brightont, a második Unitednak már csak egy pont előnye van a harmadik előtt. A Manchester City 12 ponttal vezeti a bajnokságot, a de a forduló végére 15 pont is lehet az előnye.

Premier League, 20. forduló:

Rovatok