Index Vakbarát Hírportál

Egy suta góllal folytatta győzelemi sorozatát a ManCity

2017. december 27., szerda 22:53 | aznap frissítve

A Manchester City továbbra is megállíthatatlan, sorozatban 18. bajnokiját nyerte meg, a Premier League 20. fordulójában a Newcastle Unitedet győzte le 1-0-ra, így már 15 ponttal vezeti a bajnokságot.

Pep Guardiola elég hamar, a 11. percében lecserélte egyik középhátvédjét, a megsérült Vincent Kompanyt, de kiderült, nincs is túl nagy szüksége rá. A Newcastle a középkezdés utáni kapura lövés után sündisznóállást vett fel, és a félidő közben alig párszor lépte át a felezővonalat.

A City labdabirtoklása nyomasztóvá vált, az első 25 percben majdnem 90 százalékos volt. A Newcastle átadta a területet, Kun Agüeróék pedig kedvükre passzolgathattak. Két kapufája az argentinnak is volt, de igazi ziccerig nem jutott a City.

A 31. percben viszont csődöt mondott a Newcastle-védelem, Sterling simán a fal mögé futott, és kis botladozás után bepasszolta a labdát a kapuba.

A hazai csapat ezután már muszáj volt támadni, a 34. percben Walker nagy hibája után, már igazi helyzetük is volt. Az üressé váló kapura Aarons egy emeléssel próbálkozott, de a gólvonalról kifejelte a labdát Otamendi. 

A második félidő közepéig egyértelmű maradt a City fölénye, csak annyi változott, hogy a Newcastle egy kicsit feljebb tolta a védelmét, de így többet is hibáztak Shelvey-ék, labdaszerzésekből többször lefordult az ellenfél, ami a harmadik kapufáját is meglőtte.

Az utolsó negyedórában már a hazai csapat is egyre bátrabban támadott, a 88. percben még egy ígéretes helyzete is volt, de kimaradt a fejes.

A Manchester City 58 ponttal vezeti a bajnokságot, a második Manchester United 43 pontot szerzett.

Rovatok