Index Vakbarát Hírportál

Scholes kritizált, Mourinho lealázta

2018. január 2., kedd 14:12

A Manchester United 2-0-ra verte az Evertont idegenben újév napján, de José Mourinho csapatának játéka újra nem volt meggyőző. A BT Sport csatorna egyik szakértője, a United-legenda Paul Scholes ezt, illetve a csapat sztárja, Paul Pogba teljesítményét tette szóvá a lefújás után.

Pogba a Juventusban csúszott-mászott, harcolt, szerelt, futott. Sokat néztem a Juvét, nagyon jó csapat. De a játékát Pirlo csinálta. Itt azt kérik Pogbától, hogy ő szervezze a játékot, de ő nem Pirlo, Modrić vagy Tony Kroos. Sokkal többet kellene játékban lennie. Meccseket kellene eldöntenie, ezt várnád egy 90 millió fontos embertől. Arra is kíváncsi lennék, hogy ugyanúgy edz-e, ugyanúgy figyel-e magára, mint a Juventusban, mert itt csak végigkocogja a meccseket

– mondta Scholes, aki 2013 nyarán vonult vissza.

Pogba 2016 nyarán úgy 105 millió euróért, világrekordért szerződött a Juventusból a Unitedbe, de csak nagyon ritkán sikerült bizonyítania, miért került ilyen sokba, és lehetett egy éven át minden idők legdrágább futballistája. Nem rossz, de úgy teljesít, mint egy 30 millió eurós ember – ennyit ma már szinte mindenkiért ki kell fizetni, aki topligából topligába szerződik.

A stúdióban Martin Keown, az Arsenal volt védőklasszisa Scholes minden szavával egyetértett, Mourinho viszont nem.

Szerintem Paul Scholes csak kritizál. Nem kommentál, hanem kritizál, nem ugyanaz. Nem mindenki olyan fenomenális, mint ő volt játékosként. Paul (Pogba) folyamatosan arra törekszik, hogy a legjobbját nyújtsa. Néha nagyon jól, néha jól, néha kevésbé jól játszik. Ilyen a futball. Szerintem Scholes fenomenális futballistaként kerül a történelembe, nem fenomenális szakértőként. Legalábbis én inkább játékosként emlékszem rá

– idézte az edzőt az ESPN.

A portugál aztán egészen furcsa gondolatmenetbe ment át, azt lehet kivenni a szavaiból, szerinte Scholes csak irigykedik, másrészt tudatta a volt középpályással, hol a helye.

Úgy gondolom, imádnának itt lenni. Imádnának ennél a klubnál lenni, de ez nem az én gondom. Ha Paul (Scholes) egy nap úgy dönt, hogy edzőnek áll, kívánom neki, hogy 25 százalékra legyen annyira sikeres, mint én vagyok. Az 50 százalék az 12,5 trófea, a 25 úgy hat. Ha a 25 százalékomat eléri, azzal boldog lesz.


(Scholes tavaly nyáron sikertelenül pályázott a United U23-as csapatának edzői posztjára, ez indíthatta Mourinho eszmefuttatását.)

A Manchester United második a bajnokságban, 12 pontra lemaradva a Manchester Citytől, de egy meccsel többet játszott, ahogy a harmadik Chelsea-nél is.

Rovatok